SMULTUIN, eten uit eigen tuin
Van vensterbank of binnentuin tot balkonpotten, van moestuin tot volkstuin en van fruitkooi tot boomgaard. In deze Smultuinlessen worden voor alle seizoenen inspiratiebronnen aangereikt.
Ik geef tips over hoe je het best op een biologische en duurzame manier kunt zaaien. Wat makkelijk is om te kweken en wat iets meer aandacht vraagt. Doel van deze tekst is dat jullie enthousiast worden van mijn verhalen en echt aan de slag gaan met al deze informatie.
Enthousiast worden is geen probleem!
Maandelijkse tuintips
Het boek is per maand ingedeeld en begint bij januari. Mocht je denken dat er in de winter niets te doen is in de tuin, dan brengt dit boek je op andere gedachten. Door de vele linkjes zul je niet snel uitgelezen raken. Eén van de eerste links verwijst bijvoorbeeld naar een (Engelstalige) site waar staat hoe je met twee terracotta potten en vier waxinekaarsjes een tuinschuurtje kunt verwarmen.
Enkele puntjes van kritiek op SMULTUINlessen
Dat geldt helaas niet voor data van evenementen en gebeurtenissen (denk aan de datum van de Landelijke Compostdag; gelukkig geeft de link wel de juiste datum, of het ingaan van de zomertijd).
Ook blijken enkele linkjes dood te zijn, websites kunnen nou eenmaal verhuizen of verdwijnen (zoals de link naar het herkennen van net ontkiemd onkruid “Ken uw Kiem”; een rondje Google leverde al snel de juiste link op. Over het algemeen werken de meeste linkjes gewoon (en het zijn er veel, waardoor je niet snel uitgekeken raakt op dit boek).
Er is geen aparte index achterin het boek waarin wordt verwezen naar specifieke onderwerpen als wisselteelt of snoei (dat vind ik zelf prettig), maar je vindt onder elke maand wel een samenvatting met de ‘highlights’ en natuurlijk kun je ook de zoekfunctie gebruiken als je alles wilt weten over bijvoorbeeld wisselteelt of aardappelen.
Aanrader voor mensen die graag zelf hun groente, kruiden of fruit willen telen, in de volkstuin of op de vensterbank!
Leave A Reply