Als er zeven zonnen aan de hemel staan, dan wil iedereen de bbq aansteken. Voor een echte vegetariër is dat geen pretje. Kunnen we niet gewoon een tapas buffet maken? Nee, de fik moet er in. Om niet in een sociaal isolement te geraken, heb ik hier een paar lekkere vegetarische bbq recepten (sorry, geen veganistische, maar je kunt de kaas weglaten!). Het zijn twee recepten voor op de barbecue en een eiwitrijke salade voor erbij.
Ik ben altijd een groot liefhebber van een elektrische bbq, want dat lijkt me veel milieuvriendelijker: geen vieze rook en verkoolde resten. Maar volgens mijn bbq-vrienden begrijp ik niets daarvan. Net zoals zij weinig begrijpen van mijn vegetarische leefstijl 😉
Een belangrijke tip: laat je vleesetende vrienden nooit jouw eten inkopen, want dan krijg je van die afschuwelijke vegetarische burgers en ze vergeten aluminiumfolie of -bakjes mee te nemen, zodat jouw eten tussen vlees moet liggen!
Voor een vegetarische bbq: waps met courgette en geitenkaas
Benodigdheden:
- een pak wraps
- een courgette in dunne plakken gesneden
- plakjes geitenkaas
- koriander, fijn geknipt
- olijfolie
- peper
- zout
- aluminiumfolie
Maak een mengsel van olijfolie, peper en zout. Smeer de wraps daarmee in. Beleg één helft met geitenkaas, courgette en koriander. Klap de wrap dicht en verpak ‘m in olijfolie. Kort opwarmen op de bbq en eten met bijvoorbeeld tomatensalsa.
Voor een vegetarische bbq: pitabroodjes met gorgonzola, champignons en rode pesto
Benodigdheden:
- een pak pitabroodjes
- bakje champignons, fijn gesneden
- rode ui, fijn gesneden
- rode pesto
- gorgonzola
- olijfolie
- aluminiumfolie
Snijd een pitabroodje open, smeer de buitenkant in met olijfolie en besmeer de binnenkant met rode pesto. Leg er brokjes gorgonzola op. Vul het broodje op met rode ui en champignons. Verpak het broodje in aluminiumfolie.
Bij de vegetarische bbq: salade van grote witte bonen, blauwschimmelkaas en amandelen
Benodigdheden:
- twee blikken grote witte bonen
- een pakje stevige blauwschimmelkaas
- bakje geschaafde amandelen
- naar smaak sherryazijn
- olijfolie
- Dijon mosterd
- eventueel spinazieblaadjes en/of geraspte wortels
Spoel de bonen goed af. Laat ze uitlekken. Verkruimel de kaas boven de bonen. Rooster de amandelen en voeg ze toe aan het bonenmengsel. Voeg eventueel de spinazie en/of geraspte wortels toe. Maak een dressing van de azijn, olie en mosterd. Voeg de dressing toe aan de salade.
Eet smakelijk!
Wat zijn jouw veganistische of vegetarische bbq succesrecepten? Deel ze hieronder met ons!
Wil je meer Duurzame Dinsdag artikelen lezen?
- Duurzame Dinsdag: aardkloten!
- Duurzame Dinsdag: Beautysalon Paars en Weleda
- Duurzame Dinsdag: tweedehands kleding kopen
- Duurzame Dinsdag: met de fiets of auto naar je werk?
- Duurzame Dinsdag: LENTEoogst, een recensie
- Duurzame Dinsdag: geveltuintje, dubbel groen!
- Duurzame Dinsdag: Water moet! + Bonus: apps
- Duurzame Dinsdag: de badkamer schoonmaken
- Duurzame Dinsdag: afval scheiden
(Taalfoutje gezien? Meld het dan. Alvast bedankt!)
Volg Sophia Magazine op Bloglovin of ontvang voortaan een melding in je mailbox als er een artikel verschijnt. Hoe? Door een – gratis – abonnement op Sophia Magazine te nemen: laat rechts bovenaan deze pagina je e-mailadres achter!
Leave A Reply