IJs
Ik ben er gek op. Of het nu zomer of winter is, je kan me ervoor wakker maken. Helaas heeft het meeste ijs veel suiker dus besloot ik vorig jaar een eigen ijsmachine te kopen. Nu zou ik mijn eigen ijs kunnen maken. Dat viel toch een beetje tegen want blijkbaar kan je alleen ijs romiger maken met suiker.
Recepten
Ik heb allerlei recepten gedownload vanaf tientallen koolhydraatbeperkte websites. Bij allemaal leek het op de plaatjes verrukkelijk. Net als in een goede ijssalon. Helaas was de werkelijkheid anders. Het was of nog een vloeibare drab, of het werd ijs ‘waarop je kan schaatsen’, zoal mijn neef vroeger zei toen hij klein was, wanneer hij een ijsje kreeg vol met ijskristallen.
Smaken
Het enige voordeel leek dat ik nu eindelijk mijn favoriete smaak zelf kon maken. Omdat deze lang niet overal beschikbaar is, wilde ik het liefst muntijs met chocoladestukjes maken. Ik was hier jaren geleden al een soort verslaafd aan geraakt in Amerika. Het is een van de meest geliefde smaken daar. En wonder boven wonder zien we het hier ook af en toe verschijnen als ‘after eight’ ijs.
Gevonden
Wanneer ik het hier zie in een ijssalon moet ik het altijd proeven. ‘Twee bollen graag in een hoorntje, want ik wil likken. Een ijsje moet je likken en niet met een lepeltje eten. Dat haalt de helft van het plezier weg. Toen ik dan ook vorig jaar met vakantie was in Amerika en op mijn favoriete stekje een ijssalon vond die mijn after eight ijs had, was mijn vakantieplezier compleet. Iedere avond na het avondeten ging ik langs voor een hoorn met munt/chocolade ijs.
Maaltijd
Het was altijd een hele maaltijd, dus ik hield er al rekening mee met mijn avondeten. Het ijshoorntje was niet met een hand vast te houden. Daar moest ik twee handen voor gebruiken. De bollen waren zo groot dat ik er (bijna) misselijk van zou worden als het niet zo lekker was geweest. Dit ijsje kostte dan ook 10 dollar, maar het was het waard.
Week
Afgelopen week ben ik een paar dagen weggeweest wat ontzettend leuk was. Ik heb het heel gezellig gehad met vrienden die vakantie hadden. Ik voelde me ook een beetje met vakantie. Als afsluiting besloten we vrijdagavond een ijsje te gaan eten. En laten ze nu ook mijn favoriete smaak hebben. Ik heb genoten van ieder hapje. Misschien vind ik ooit nog eens een recept waarbij ik dit ijs zoveel mogelijk na kan maken zonder de suiker. Ik hou me aanbevolen voor alle tips.
Leave A Reply