Everything you see I owe to spaghetti – Sophia Loren
Het kookboek ‘Koken con amore’
Genieten van de echte Italiaanse keuken… Kookboek Koken con amore! Sophia Magazine is geen receptensite, maar een kookboek van die andere Sophia willen we graag met je delen! Al was het maar vanwege die geweldige retro foto die op de omslag staat. Sophia Loren schreef al in 1971 een kookboek vol authentieke Italiaanse recepten. Ons favoriete recept is die van spaghetti met citroen. Sophia schijnt twee kookboeken te hebben geschreven en het is even de vraag in wel boek onderstaand recept staat. Weet jij het?
Vanavond heb ik weer een avondje eetclub en ik mag het hoofdgerecht maken: pasta à la Sophia Loren! Ik maak er een heerlijke tomatensalade bij en als antipasti gegrilde courgettes met parmezaanse kaas en auberginerolletjes met mozzarella, rode pesto en rucola. Ik ben benieuwd wat voor heerlijks de andere deelneemsters maken.
Wil je het ook een keer proberen Het recept van Sophia Loren staat hieronder. Ik vind het ook heerlijk om er pijnboompitjes over te doen. Eet smakelijk!
Recept voor vier personen
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 grote citroen, schil geraspt en uitgeperst
125 ml slagroom of sojaroom
zeezout en versgemalen zwarte peper
500 gram spaghetti
handvol peterselie, fijngehakt
Parmezaanse kaas, geraspt
Verhit de olijfolie in een pan. Bak hierin de knoflook en voeg de citroenschil, de slagroom en wat zout en peper toe. Zodra de saus wat begint in te dikken, voeg je het citroensap toe en laat je het nog verder even inkoken tot een goede saus. Kook ondertussen de pasta al dente. Giet af en meng de saus door de pasta. Breng eventueel extra op smaak met wat extra zout en peper. Meng de peterselie er doorheen en serveer het meteen.
(Taalfoutje gezien? Meld het dan. Alvast bedankt!)
Volg Sophia Magazine op Bloglovin
Comment
[…] beste dieet of de beste voedingsstijl is het mediterrane dieet. Si… Italië! Het boek Koken con amore van Sophia Loren is dus goedgekeurd ? Dat dit mediterrane dieet het beste is, is […]